Moj profil
Moja foto galerija
Išči po blogu
Pošlji komentar  Naroči se na objave – RSS vir

Petek, 13 oktober 2006

Fwd: coca-cola ali voda

> Vem, da si že prebral a vseeno…

Pravilno veš. A vseeno sem prebral še enkrat … In vseeno še vedno trdim, da Coca Cola ni ravno zdrava (kot tudi ni nobena kokakola), še posebno trapasto pa jo je piti za žejo.
Za žejo se pije vodo ali kako drugo nesladkano reč (npr. lipov čaj). Res je, ni čudno, da ima toliko ljudi diabetis. (In ne, nimajo diabetisa samo Američani. Kot tudi ne samo tisti, ki pijejo kokakolo.)

Če piješ Coca Colo, kot poživilo pač še vedno mislim, da ni nič bolj škodljiva kot npr. Red Bull, pravi čaj ali kava (ki povrh še rumeni zobe).

Kar se tiče kisline se mi (po zdravi kmečki pameti) zdi stvar neumesna, saj je kislina v mojem želodcu (HCl, ph 1.5 do 2) stopila doslej še vsak pogrizen noht in zrezek (pa naj je bil "well done" ali "raw"). Bojim se dneva, ko bom v straniščni školjki zagledal lepo ohranjene ostanke zaužitih zrezkov. (Mimogrede: Tudi ne vem od kje prepričanje, da je citronska kislina v Cockti in večini drugih kokakol, nektarjev in sokov bolj zdrava od fosforne kisline.)

Z ostalimi škodljivimi snovmi je pa tako, kot s špricanimi jabuki, gensko manipuliranimi mandarinami, konzervansi v marmeladi in "e-ji" v margarini (ki jo sorodnica ljubkovalno imenuje katran). Vsi smo načeloma proti oz. želimo kupovati tiste brez te sodobne nesnage. V resnici pa narod kupuje tiste na katere je navajen, tiste katere držijo v najbližjem (mini-)marketu oziroma tise, ki jih ponudi najboljši sosed najceneje.

[PS. Da se razumemo. Ta zapis je v prvi vrsti kritika populističnih traparij tega tipa (v isto kategorijo sodijo tudi ministrovi napisi na cigaretnih škatlicah). V drugi vrsti je zagovor svobode do kozarca Coca Cole, ko ta človeku zapaše -- dasiravno nimam nobenega pametnega argumenta za podpiranje (ali druge lepe besede o) Coca Cola Corp.]

Oznake: , ,