Moj profil
Moja foto galerija
Išči po blogu
Pošlji komentar  Naroči se na objave – RSS vir

Nedelja, 9 oktober 2005

Preminuli Bit et al.: "Slava jim!" (2 Kor 5,1)

Kar nekaj izmed vas me je v zadnjih dneh barnilo, kako to da že skoraj mesec dni ne objavljam nobenih novic. Vprašanje je domala tako retorično, kot bi te jaz, dragi tovariš, draga tovarišica, vprašal, kako to da nisem prejel še nobene kartice (kaj šele pisma, da takega z znamko) – pa že dva meseca bivakiram tu gori.
Sebi v bran in vam v veselo branje, pa naj le priglasim uradno pojasnilo naše službe za odnose z javnostmi.

V tistih dneh, ko sem bil zadnjikrat objavljal se je zgodila tragedija beslanskih razsežnosti, ki sem jo s poldvatisočtega klilometra le nemočno opazoval. Gromska strela je pocitrala domači račulanik. Iz trenutnega vtisa, da gre za trivialno odpoved napajalnika se je stvar razvila v dvotedensko nanga-parbat-2 reševalno akcijo podatkov (kot je pripomnil dmnkf, naj bi bil sličen predvsem element nepotrebnosti).

Aja, najbrž mi ni treba poudarjati, da kakšnih pravdanskih backupov nisem imel (pred odhodom sem bil zapekel dvd z arhivom Calvina & Hobbsa, kak giga empetrijev in podobne pomembnosti). Epilog je bil tak, da je klinično smrt preživelo za okoli trideset giga podatkov z mojega tristodvajsetgigabajtnega (raid striping) diskovja.

Mislim, da sem kataklizmo kar dobro prenesel. Kak dan po razpletu sem bil še malo siten, pa dva tedna še nisem ažuriral tegale žnevnika, hujših konsekvenc (kot kaže) ni (bilo). Resnično, resnično pa vam povem tole troje:
1. Arhivirajte vaše podatke.
2. Arhivirajte vaše podatke.
3. Ne nasedajte mitu "hitreje je bolje" – softverski raid prihaja od hudega duha.
In še poduk arhivarja Andreja: "Omnia mea mecum porto. Je pa treba imet dober RAM in precej giga v glavi. Sicer pa kot pravi arhivar prisegam na papir in kože."

Predpogoj za tole novičko je bilo izpolnilo tihe zaobljube, da (prej kot karkoli drugega!?!??) napravim backup trenutnega dela. Rezultat sta dva dvd ploščka, ki mi vlivata upanje, da bo ob ustvarjalnostnem toku 5 giga na mesec moj domači pc kaj kmalu zopet poln. Pa upam, da veste, kaj imate danes za domačo nalogo!


Še čisto kratek brifing o tekočem dogajanju. V petek je bil "ferdagsbar" v organizacij naše "ganggruppe", ki je bil obarvan v gangsta-skem stilu. V anale se bo zapisal, kot eden uspešnejših to jesen, jaz pa sem si ga zapomnil po nečem drugem. Ob 11. uri po odsluženi 1-urni tlaki na blagajniški strani šanka sem se pridružil ekipi "Not Drunk Enough Yet" in tja do 2. ure nam je šlo uresničevanje poslanstva, vizije in ciljev že kar dobro od rok, nato pa so šle stvari svojo pot (navzdol). V soboto sem se zbudil z dvema glavoboloma – prvim (znotraj) kot simptomom mačka in drugim (zunaj) kot posledico udarca v planko postelje. Kaj takega lahko pozdravi samo terapija s kolesom, ki na ta lep sončen dan niti za trenutek ni bila vprašljiva. Destinacija 39 km oddaljeni Viborg, dolžina ture 110 km. Pomaga. Nedelja tudi sončna.

Oznake: ,