Moj profil
Moja foto galerija
Išči po blogu
Pošlji komentar  Naroči se na objave – RSS vir

Petek, 23 maj 2008

Audio Walk study case

Oni dan sem moral malo posodobiti spletne strani Mihovega Audio Walka Ljubljana in sem se domislil zaznamka, ki je bil na hitro nakracan v mojo beležko lani poleti (za ta blog, ki tedaj ni bil operativen):
Audio Walk >>
g-walking man >> http://freelineskates.com/ >>
g-map san mateo >> http://www.fourio.com/web20map/ >>
g-wiki silicon valley >>
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Valley

Čisto točno se ne spomnim več, kaj se mi je zdelo tako prestrašno navdihujoče, a v grobem gre ta dadaistični tok misli in brezciljnega surfanja takole:

  • Za favicon Avdio sprehoda sem risal možakarja, ki hodi in sem poguglal, če najdem kaj uporabnega.
  • Med zadetki (nemara celo plačanimi oglasi) me je odneslo na Free Line Skates, kjer sem v kontaktih videl da so "izumitelji" iz San Matea (vsaj tedaj so bili, pa mislim, da so imeli objavljen tudi pozdrav za njihove tovariše, ustanovitelje youtuba).
  • Da ne bi bil tako neveden kot so neumni Evropejci, ki ne vejo, kje je npr. San Jose (ne, tisti, ki ga imam v mislih ni v Mehiki!) in se hkrati zgražajo nad ignoranco Amerikancev sem poguglal San Mateo.
  • Odneslo me je na stran z zemljevidom Web 2.0 podjetij.
  • Začel sem se spraševati, kako točno je geografsko definirana Silicijeva dolina in sčekiral Wikipedijo.

A kar je bolj važno, ozavestil sem trenutek, pot do njega in se v duhu Magnolije* vprašal, če je vse skupaj le golo naključje. Premlevat sem začel povezavo med Avdio sprehodom in vsemi tistimi superuspešnimi start-upi, ki v Silicijevi dolini poganjajo kot gobe po dežju. Ne, to ne more biti naključje!

Samo pomislimo, da so fantje iz youtuba, googla in facebooka v nekem trenutku najbrž začeli dovolj podobno kot Miha. Četudi boste ugovarjali, da mešam jabolka in hruške je treba priznati, da je Avdio sprehod neki znanilec. Je simbol mladosti, smelosti, poguma in delavnosti, ki nam jih tako pogosto manjka … Miha pa dokazuje, da korajža velja! Dokler ne poskusiš, ne veš. In več ko bo Mihov, bliže bo Dolina Šentflorjanska Dolini Silicijevi. Stanko Blatnik bi rekel: "Upajmo si mislit."

Naj navržem še nekaj nekoherentnih povezav:


--
*Ta film sem pogledal šele pred kratkim (t.j. dolgo po zapisu v beležki), potem ko sem na Mihovem blogu prebral opis
Moči jubezni, si ga ogledal in se navdušil za delo Paula Thomasa Andersona. Je to tudi ena od tistih reči …?

Oznake: ,