Moj profil
Moja foto galerija
Išči po blogu
Pošlji komentar  Naroči se na objave – RSS vir

Sobota, 24 maj 2008

Neumnost človeška je brezmejna II in špinača

Ta Marie tudi rada kupuje izdelke, ki so v akciji. Resnica je pravzaprav še preprostejša. Ona pač rada kupuje. To ali nekaj rabi ali ne je povsem irelevantno. In lepo prosim, če je artikel v akciji z nakupom dobesedno dela dobiček, torej služi denar.

Vok blending zelenjava, kilo zmrznjene špinače, kečap na zalogo, dve remouladi in tako naprej v nedogled … dokler ni hladilnik nabito poln in vsi roki uporabe pretečeni. Ker sva z Louise rabila zamrzovalnik je bilo odločeno, da nekaj od Mariine krame zmečeva v smeti. A zločin bi bil metati hrano stran. Pomislim na sirote v Afriki in posvojim frišno zapakirano špinačo.


(Slika je simbolna.)

Priprave špinače za kak ducat obrokov* se lotimo takole:

  • 2 žlici olivca,
  • 1 čebula,
  • 4+ stroki česna,
  • krepka žlica vegete ali jušni koncentrat.

Pražimo ca. 5 minut. Dodamo:

  • 3 žlice moke.
Poajmprajamo. Primešamo:
  • 900 g špinače,
  • 4 dl mleka.

Kuhamo ca. 5 minut. Začinimo:

  • sol, poper.

S paličnim mešalnikom zblendamo in dodamo še:

  • 2 dl kisle smetane in
  • žlico masla.

Z njo pa pire krompir in jajčka na ocvirkih ali slanini, mmmm. In kuhanje poštokanega krompirja na danskem sploh ni preprosto, ker ponavadi manjka pripomoček za tlačenje! Impro rešitev neljube hardverske zagate je palični mešalnik, ki ustvari zelo gladko maso izjemno viskozne konzistence. Skoraj kot pire iz instant praška ali menze v Rožni.

Če nimate te (ne)sreče, da bi imeli potratno sostanovalko, ki bi vam kupila špinačo bodo v teh dneh ugodna izbira koprive. Okus vsaj tako dober, če ne še boljši, pa še rekreirali (beri: zlačnili) se boste ob nabiralniški akciji!

(Nadaljevanje prihodnič …)


--
*Nič bat, če kaj ostane se iz ostankov (pireja in špinače) naredi krasna krem juha za drugič.

Oznake: ,